Polityka prywatności

Szanowni Klienci,

informujemy, że Bank Spółdzielczy w Oleśnicy z siedzibą w Oleśnicy przy ulicy Wrocławskiej 36, wpisany do rejestru przedsiębiorców pod numerem KRS: 0000124429, NIP: 911-000-48-54, REGON: 000510215 będący właścicielem portalu udostępnia treści w poszanowaniu prywatności jego użytkowników oraz dokłada szczególnej staranności w zakresie ochrony prywatności zarówno obecnych, jak i potencjalnych Klientów korzystających z portalu internetowego. Korzystanie z portalu jest jednoznaczne z akceptacją zasad przyjętej Polityki Prywatności oraz wyrażeniem zgody na używanie plików cookies.
Wszelkie materiały, informacje, dane, w szczególności układy graficzne i znaki towarowe zamieszczone w portalu są prawnie chronione na mocy przepisów ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jedn. Dz.U. 2016r., poz. 666) oraz ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. Prawo własności przemysłowej (tekst jedn. Dz. U. z 2013r., poz. 1410). Zabronione jest wykorzystywanie, powielanie, publikacja i przekazywanie osobom trzecim powyższych informacji bez uprzedniej, pisemnej zgody Banku.

Polityka wykorzystywania plików „cookies”

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika. Pliki cookies wykorzystywane są w celu dostosowania działania portalu do preferencji użytkowników. Za pomocą technologii cookies zbieramy jedynie anonimowe dane statystyczne o użytkownikach, służące do poprawy wygody korzystania z serwisu oraz minimalizacji uciążliwości reklam. Nie zbieramy w ramach plików „cookies” żadnych danych identyfikujących użytkowników jako osoby lub klientów Banku.

Portal wykorzystuje następujące pliki cookies:
sesyjne - przechowywane w przeglądarce internetowej do momentu opuszczenia serwisu, bądź wyłączenia przeglądarki internetowej;
stałe - przechowywane w przeglądarce internetowej do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Domyślne ustawienia przeglądarek internetowych najczęściej zezwalają na używanie i umieszczanie w nich plików cookies. Użytkownik może dokonać zmian w konfiguracji przeglądarki internetowej w taki sposób, aby przed każdym umieszczeniem pliku cookies pojawiał się właściwy komunikat informujący o tym fakcie lub zablokować obsługę plików cookies. Blokada zapisu plików cookies może uniemożliwić prawidłowe funkcjonowanie portalu.

Polityka wykorzystywania informacji w formularzach

Bank Spółdzielczy w Oleśnicy jest administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz. U. 2016r., poz. 922) i przetwarza dotyczące Państwa dane osobowe pozyskane m.in. za pośrednictwem serwisu internetowego www.bsolesnica.pl.
Bank Spółdzielczy w Oleśnicy informuje, że przetwarza dane osobowe Klientów, jak również Klientów potencjalnych w celu bieżącego wykonywania czynności bankowych, jak również w celu oferowania własnych usług lub produktów bankowych (tzw. marketing bezpośredni).
Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności na podstawie art. 105 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku Prawo bankowe (tekst jedn. Dz. U. z 2016r., poz. 1988) dane osobowe naszych Klientów mogą zostać przekazane: do banków, Biura Informacji Kredytowej S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Z. Modzelewskiego 77a, 02-679 Warszawa, systemu Bankowy Rejestr prowadzonego przez Związek Banków Polskich z siedzibą w Warszawie ul. Kruczkowskiego 8, 00-380 Warszawa, Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej S.A. (BIG) z siedzibą przy ul. Armii Ludowej 21, 51-214 Wrocław oraz innych instytucji ustawowo upoważnionych do udzielania kredytów w przypadkach, zakresie i celu określonych w ustawie Prawo bankowe.
Bank Spółdzielczy w Oleśnicy informuje, że w przypadku przetwarzania Państwa danych osobowych przysługuje Państwu prawo kontroli przetwarzania dotyczących Państwa danych oraz żądania ich uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania lub usunięcia danych, w przypadku, gdy cel dla którego zostały pozyskane ziścił się oraz zezwalają na to przepisy a także prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych dla celów marketingowych. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości bardzo prosimy kierować pytania na adres mailowy sekretariat@bsolesnica.pl.

Informacje dodatkowe:

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.
  5. Informacje o aktywności użytkowników podlegają rejestrowaniu w warstwie serwerowej w postaci logów systemowych. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Zapisowi może podlegać czas nadejścia zapytania, czas wysłania odpowiedzi, nazwa stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP, informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik, informacje o przeglądarce użytkownika, informacje o adresie IP. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  6. W celu zarządzania ustawieniami cookies używanej przeglądarki internetowej należy zapoznać się z jej instrukcją użytkownika.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Niedokonanie zmian ustawień na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.